• Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) vindt dat de gemeente al genoeg om handen heeft met de AZC's in Overberg (foto) en Leersum.

    112Heuvelrug.nl

COA aast op Doornse kazerne

DOORN Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aast op de Doornse Van Braam Houckgeestkazerne, zo meldde wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Door een omstreden verhuizing van de kazerne naar Vlissingen komt het terrein binnen enkele jaren vrij.

Marc Satijn

,,Het COA wil onderzoeken of deze locatie geschikt is voor de opvang van vluchtelingen", aldus Boonzaaijer, wat volgens de wethouder niet per definitie hoeft te betekenen dat er ook daadwerkelijk een nieuw AZC zal komen. ,,Omdat de kazerne onderdeel is van het Rijksvastgoedbedrijf, mogen eerst andere instanties en ministeries 'azen' op de gebouwen. Het COA heeft daarbij hun vinger opgestoken en zullen nu een onderzoek gaan starten naar de geschiktheid."

GEEN KANS Boonzaaijer denk niet dat - ook al zal het COA de locatie geschikt achten - dat er een asielzoekerscentrum zal komen in Doorn. ,,We hebben net voldoende middelen en vrijwilligers om de AZC's in Leersum en Overberg te kunnen voorzien. We doen binnen de gemeente dus al genoeg", aldus Boonzaaijer, die op voorhand al zegt niet positief in te stemmen met de komst van een nieuw centrum. Of het COA de locatie wél geschikt vindt, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Label:

Vluchtelingen