Chinaweek met Bettine Vriesekoop en Groot Heuvelrug China Dictee

MAARN/AMERONGEN De cursusprojecten Maarn Wijzer en Cursusproject Amerongen hebben samen met de Bibliotheek Z-O-U-T de handen ineen geslagen. Van 5 tot en met 12 februari houden zij de Chinaweek. Met, zo laat het zich al raden, tal van activiteiten in zowel Amerongen als Maarn die in het teken van China zullen staan.

Zondagmiddag 7 februari komt Bettine Vriesekoop een lezing geven over 'vrouwen in China'. ,,Bettine Vriesekoop is even goed in het vertellen van verhalen over China als ze vroeger was in tafeltennis. In hoog tempo komen we alles te weten over 'vrouwen in China'. Na een aantal trainingsstages in China laten het land en zijn bewoners haar niet meer los. Ze begint in 1996 aan de studie sinologie in Leiden en schrijft twee succesvolle boeken over haar ervaringen in China."

Deze middag begint om 15.00 uur en vindt plaats in De Twee Marken in Maarn. Na afloop zijn er Chinese hapjes die worden verzorgd door de Twee Marken. Toegang lezing 10 euro.

Dinsdag 9 februari wordt in Amerongen de avond Traditionele Chinese Geneeswijze gehouden. Op deze avond maakt men kennis met de manier waarop Chinezen omgaan met gezondheid en voeding. Die is gebaseerd op eeuwenoude tradities van de Chinese Geneeswijze. Wat kunnen wij daarmee? De avond vindt plaats in de Regenboogschool in Amerongen, aanvang 20.00 uur.

Donderdag 11 februari wordt in Maarn een film over China vertoond. De titel is nog een verrassing. De film start om 20.00 uur en deze activiteit vindt plaats in De Twee Marken. Toegang 10 euro.

Ook op donderdag 11 februari, maar dan in Amerongen wordt een workshop Chinese hapjes in de keuken van het Zendingsdiaconessenhuis Bethanië gegeven. Tijdens deze workshop, die om 19.00 uur begint en onder leiding staat van Wim Gieszen, Hendrik Jan de Leeuw (van het Zendingdiaconessenhuis) en Mengting Li, worden diverse Chinese hapjes gemaakt. Deze hapjes zullen later die avond worden aangeboden aan de deelnemers van het Groot Dictee over China.

DICTEE Voor de taalliefhebbers is er op donderdag 11 februari het Groot Heuvelrug China dictee in Allemanswaard in Amerongen en begint om 19.30 uur. Het Groot Heuvelrug dictee heeft al vaker plaatsgevonden, en nu staat het dus in het teken van China. Simon van der Meer zal het dictee schrijven. Herman de Roode zal op zijn onnavolgbare wijze het dictee voorlezen. In de pauze zullen cursisten van de workshop Chinese hapjes hun zelfgemaakte lekkernijen aanbieden aan de deelnemers van het Groot Heuvelrug China Dictee. Deelname aan het Groot Heuvelrug Dictee is gratis, u dient zich wel van tevoren aan te melden via het Cursusproject Amerongen.

Tenslotte is er ook nog tot en met 15 februari in de ontmoetingsruimte van de Twee Marken een mooie kunstexpositie ingericht met China als thema door de bibliotheek en Maarn Wijzer. Algemene informatie verkrijgbaar via programmering@rbzout.nl of 06-12894613.

w [cultuurhuizenheuvelrug.nl

w [cursusprojectamerongen.nl

w [maarnwijzer-shop.nl