• VriendenLoterij

Cheque van 500 euro voor Pink Panthers

DRIEBERGEN Een grote verrassing voor Rugby Club The Pink Panthers uit Driebergen-Rijsenburg van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Rugby Club The Pink Panthers gaat het geld besteden aan zonnepanelen voor op het clubhuis.

 

Vincent Lehmann, lid van de sponsorcommissie bij Rugby Club The Pink Panthers: ,,Kijk een bonus van 500 euro, hier houd ik van! Leuk om te horen dat we goed hebben gescoord. De extra inkomsten die wij met deze actie voor onze club genereren zijn aanzienlijk. Het geld zal bijdragen aan de verduurzaming van ons clubhuis: we willen zonnepanelen aanschaffen. Zo hopen we structureel geld te besparen en meer voor de clubkas over te houden."

 

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In april belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Rugby Club The Pink Panthers leverde de club 71 loten op. Als de 71 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Rugby Club The Pink Panthers 6.674 euro bijschrijven aan de clubkas.

VERRASSING De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Rugby Club The Pink Panthers eindigde in april op de zesde plaats en ontvangt 500 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.