• ellen swaan

CBS Triangel sluit deuren na dertig jaar

DOORN ,,Een beetje dubbel is het wel: vertrekken uit het sfeervolle schoolgebouw van De Triangel aan de Kortenburglaan om een nieuwe start te maken met Hoog Moersbergen als de fusieschool De Sterrenboog." Midden tussen verhuisdozen vertelt locatieleider Amy Veenendaal hoe het voelt om de deuren van de school na dertig jaar De Triangel te sluiten.

Gizella Komondy

De reacties van kinderen en collega's zijn wisselend. ,,Iedereen vindt het jammer dat de school ophoudt met bestaan, maar de meesten hebben ook zin in iets nieuws, de kinderen in elk geval." Al in april zijn de kinderen en de leerkrachten op kennismakingstoer geweest in het schoolgebouw van Hoog Moersbergen, waar de kinderraad iedereen heeft rondgeleid. Daarna konden leeftijdsgenoten zich aan elkaar voorstellen. ,,Na de kennismaking vielen alle puzzelstukjes een beetje op z'n plaats voor iedereen."

EIGEN VERHUISDOOS Om de kinderen voor te bereiden op de verhuizing hebben ze een doos versierd om hun eigen spullen in te doen. ,,De kinderen mochten spullen uitzoeken die ze graag mee wilden nemen naar De Sterrenboog. Als ze het schooljaar starten op de nieuwe locatie, in een kersverse klas met andere kinderen en een onbekende juf, hebben ze iets vertrouwds van hun oude school." Naast spullen die meegaan naar De Sterrenboog, moest er ook flink opgeruimd worden. ,,We hebben een grote kelder die vol stond met de meest uiteenlopende spullen: van kerstdecoraties tot lesmateriaal en van oud speelgoed tot kapotte puzzels die we ooit nog wilde repareren."

LIMOUSINE Deze week zwaaiden ook voor het laatst de kinderen van groep 8 van de Triangel af. Dinsdagmiddag mochten ze als echte sterren over een rode loper voor de allerlaatste keer de hoofdingang uitlopen. 's Avonds hadden ze een afscheidsdiner met leerkrachten en ouders.

Geheel in stijl werden de kinderen met een limousine opgehaald. Daarna gingen ouders, kinderen en leerkrachten een bijzondere film kijken. In de film spelen de kinderen van groep 8 namelijk zelf de hoofdrol. ,,Een leuke herinnering voor later."

Donderdag (vandaag) krijgen alle kinderen nog een aandenken aan de school: een mok met een foto van De Triangel erop. Om 12.00 uur, als voor de allerlaatste keer de schoolbel gaat, mogen ook zij met hun versierde verhuisdoosje over de rode loper voor de laatste keer de hoofdingang van De Triangel uitlopen. En dan sluiten na dertig jaar de deuren van CBS De Triangel voorgoed.

Lees het complete verhaal in de krant van donderdag 9 juli.