• Marc Satijn

CBS De Zonheuvel kan 'eindelijk' renoveren

DRIEBERGEN De Driebergse christelijke basisschool De Zonheuvel krijgt extra geld om de renovatie van het schoolgebouw te kunnen uitvoeren. Met een bedrag van ruim 2,2 miljoen euro zou de basisschool een 'duurzame' renovatie uit kunnen voeren. ,,Knarsetandend vanwege het hoge bedrag, maar we zijn blij als er een mooie school komt te staan", zo besloot D66-er Dorien Schults.

De school wist de druk op de politiek donderdagavond op te voeren door met een raadszaal vol groep 8-ers op de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen te verschijnen, gewapend met spandoeken en beschreven A4'tjes. Het spandoek was duidelijk: 'Kinderen van de Zonheuvel: word een held, en geef ons voldoende #geld!'.

OPLOSSING De Zonheuvel zou eigenlijk vorig jaar al beginnen met het renovatietraject, maar kwam niet uit met de kosten voor de verbouwing en gaf het stokje terug aan de gemeente. Daarnaast werd er pas in januari van dit jaar door verantwoordelijk wethouder Henk Veldhuizen (CDA) tijdelijke huisvesting gevonden voor de basisschool.

TWEE MATEN Enkel de fracties van de BVH en SGP durfde tegen de aanwezige kinderen in te gaan en vinden dat er met twee maten gemeten wordt. ,,We hadden vorige periode nog basisschool de Ontdekkingsreis… het CDA stak toen geen vinger uit. En ook de Kameleon in Doorn kreeg geen extra cent voor de realisatie van een grotere gymzaal", aldus BVH-raadslid Gera Hensbergen, die vindt dat de raad zich nu sterk maakt voor een school die zich niet aan de regels van de gemeentelijke huisvestingsplan houdt. ,,Terwijl dat al genereus is!"

Ook SGP-er Frits Jansen vindt dat de raad óf nu een pas op de plaats maken, óf moet besluiten om in de toekomst meer uitgaven te gaan doen. ,,Scholen moeten echt gaan bouwen binnen het budget, want er komen nog meer scholen aan. Deze renovatie is in verhouding gewoon te duur."

APPLAUS Toch bezweken de meeste raadsleden onder de druk van de aanwezige kinderen en stemden zij in met de 2,2 miljoen euro die nodig is voor de renovatie. Uiteindelijk was het burgemeester Frits Naafs die het goede nieuws verduidelijkte aan de jonge toehoorders: ,,Jullie krijgen voldoende geld zodat jullie school gerenoveerd kan worden." Een besluit dat met applaus werd ontvangen.