• Driebergs kamerkoor Cappella Cantica tijdens een repetitieavond.

    Cappella Cantica

Cappella Cantica op zoek naar nieuwe leden

DRIEBERGEN Cappella Cantica, het kamerkoor uit Driebergen onder leiding van Margo van Biezen, is op zoek naar nieuwe leden. Om hen een indruk van het koor te geven, worden maandagavond 29 augustus, 5 september en 12 september 2016 open avonden gehouden. Belangstellenden zijn die avonden welkom in de Parklaankerk.

In 2017 viert Cappella Cantica haar 35-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum staat een speciale uitvoering gepland in het voorjaar van 2017 in de Grote Kerk in Driebergen. Onder begeleiding van een klein ensemble wordt een groter programma, met daarin onder andere het Gloria (rv 589) van Antonio Vivaldi, opgevoerd. Voor deze uitvoering is het koor op zoek naar nieuwe projectleden, maar ook nieuwe vaste koorleden zijn van harte welkom.

Zangliefhebbers kunnen tijdens de open avonden kennismaken en meezingen om de sfeer te proeven. ,,Bij het aantrekken van nieuwe koorleden zoeken we altijd naar een evenwichtige bezetting van de vier stemgroepen. Ons koor is nu vooral op zoek naar enkele tenoren", aldus André Braun, secretaris van Cappella Cantica.

REPERTOIRE Cappella Cantica bestaat uit 20 tot 25 zangers verdeeld over vier stemgroepen: sopraan, alt, tenor en bas. Het repertoire bestaat uit klassieke en moderne koormuziek, religieus en wereldlijk, gevarieerd in tijd, stijl en compositie. Tijdens optredens zingt het koor a capella of met begeleiding.

De vaste repetitieavond vindt wekelijks plaats op maandag van 19.45 tot 22.00 uur in de Parklaankerk in de Karklaan in Driebergen. Meer informatie is te vinden op de website van Cappella Cantica. Of mail specifieke vragen naar cappellacantica@gmail.com.