• Paul Nolens/BDU

Cantina in Cultuurhuis Doorn blijft ontmoetingsplek

DOORN De subsidie voor Ontmoeting in de Cantina in het Cultuurhuis in Doorn wordt voortgezet tot 1 januari 2021. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten.

Sinds juni 2017 coördineert en organiseert bibliotheek Z-O-U-T Ontmoeting in de Cantina en dit is inmiddels goed op weg om een bruisende ontmoetingsplek te worden. Laagdrempelige ontmoeting van en voor inwoners past binnen de uitgangspunten van het sociale domein. Wethouder Hans Waaldijk: ,,Er is behoefte aan Ontmoeting in onze gemeente en ook op deze plek. Bezoekers reageren positief en de bibliotheek ziet kansen voor uitbreiding van activiteiten."

Op dit moment kunnen inwoners onder meer terecht in de Cantina voor de Inloop van Kwintes, biljart voor ouderen, Sociaal Dorpsteam, Grip op Geld, Taalcoaches en een Koffieochtend voor ouderen. De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft er sinds kort tijdelijk onderdak gevonden.

Vóór 2020 beoordeelt het college het vervolg van de Ontmoeting in samenhang met de visie op de invulling van het Cultuurhuis.