• Marc Satijn

Cameratoezicht na schietincident Gezichtslaan Doorn

DOORN Er komt cameratoezicht en extra toezicht in de Gezichtslaan in Doorn. Dat heeft de driehoek, bestaande uit burgemeester Frits Naafs, de officier van justitie en de politiechef, vrijdag besloten. Aanleiding is het schietincident dat donderdagavond plaatsvond.

Bewoners van de Gezichtslaan werden donderdagavond plotseling opgeschrikt door een aantal schoten. De politie heeft ter plekke een uitgebreid onderzoek ingesteld. Bij een huis in de straat werden hulzen en sporen van kogelinslag aangetroffen. Er raakte niemand gewond. Het huis werd al geruime tijd niet bewoond.

SLUITEN Vanochtend is de driehoek - de burgemeester, officier van justitie en politiechef - in Doorn bijeen gekomen om de situatie te bespreken. Hier zijn een aantal afspraken gemaakt. De burgemeester laat de mogelijkheid van het sluiten van de woning onderzoeken, er worden camera's geplaatst en de politie houdt verscherpt toezicht in de omgeving van de woning.

GETUIGEN De politie zoekt getuigen van het incident en houdt op vrijdag 30 juni een buurtonderzoek. Ook zoekt de politie een persoon die zou zijn weggelopen vanuit de omgeving van de woning in de richting van de Vita Novalaan. De politie komt graag in contact met deze persoon of andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-online.

Rond 22.55 uur kwam de melding binnen dat er mogelijk geschoten werd op de Gezichtslaan. Ter plekke startte de politie een onderzoek naar de herkomst van de knallen en sprak met diverse getuigen. Met speurhonden werd in de straat gezocht naar sporen en de politiehelikopter vloog over het gebied om mee te zoeken. Uiteindelijk werden bij één woning sporen van kogelinslagen en hulzen aangetroffen. De Forensische experts van de politie hebben rondom dit huis sporenonderzoek uitgevoerd. Ten tijde van het schietincident was niemand in de woning aanwezig en er zijn geen gewonden.