• Archief BDUmedia

Cameratoezicht Leersum wordt niet verlengd

LEERSUM Het cameratoezicht aan de N225 bij de bushalte ter hoogte van het azc Leersum, wordt op 7 maart beëindigd. Het is het einde van de reguliere drie maanden en besloten is dat die periode niet verlengd wordt.

Op 7 december 2018 is in het kader van de openbare orde en veiligheid cameratoezicht ingericht aan de voorzijde van het azc ter hoogte van het fietspad en de bushalte aan de provinciale weg van Leersum naar Doorn (N225). Aanleiding hiervoor was een aantal incidenten rondom de bushalte en in de bussen. Naast het tijdelijke cameratoezicht voor de duur van drie maanden zijn afspraken gemaakt met het COA, politie, Keolis/ Syntus Utrecht (OV) en de provincie om de veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen. Deze zijn nog steeds van kracht.

Op donderdag 7 maart eindigt de periode van drie maanden cameratoezicht op deze locatie. In overleg met alle betrokkenen is besloten om de periode niet te verlengen, omdat het tijdelijk cameratoezicht de gewenste preventieve werking heeft gedaan. De overlast is in het gebied rondom de camera afgenomen. Bij twee incidenten zijn wel de beelden opgevraagd, maar deze hebben uiteindelijk geen resultaat opgeleverd aangezien deze zich buiten het zicht van de camera hebben afgespeeld.

Dit betekent dat het cameratoezicht in de week van 7 maart 2019 wordt verwijderd. De andere afspraken die zijn gemaakt tussen het COA, politie, Keolis/ Syntus Utrecht (OV), Provincie Utrecht en onze gemeente om de veiligheid te waarborgen, blijven wel gehandhaafd. Alle betrokkenen blijven hieraan meewerken en er op toezien dat de situatie rondom de bushalte en in de bus veilig blijft.