• Stefan Verkerk

Buurt is blij met sluiting Flamingo

DRIEBERGEN Buurtbewoners van het Mevrouw van Vollenhovenpark zijn blij dat de gemeente coffeeshop Flamingo aan de Traaij heeft gesloten. In een brief aan het Heuvelrugcollege spreken ze hun steun uit voor de maatregel van burgemeester Frits Naafs. Die heeft de gedoogbeschikking van Flamingo niet verlengd, waardoor de enige coffeeshop in Utrechtse Heuvelrug begin juli dicht moest.

Michiel Schaaij 

Volgens de omwonenden hebben ze bijna 30 jaar overlast achter de rug. De aanwezigheid van de coffeeshop zou voor een intimiderende sfeer in de buurt hebben gezorgd. Ook waren er klachten over geluids- en verkeersoverlast. Na de sluiting zeggen de buurtbewoners eindelijk weer een weldadige rust te ervaren. ,,We waren bijna vergeten hoe het is om 's avonds rust in de straat te hebben", aldus de brief.

RECHTER De buurtbewoners doen een dringend beroep op burgemeester en wethouders om de vergunning niet opnieuw te verlenen en coffeeshop Flamingo gesloten te houden. Of de gemeente aan die wens tegemoet kan komen, is nog maar de vraag. Flamingo heeft de gedwongen sluiting intussen bij de rechtbank aangekaart. Die moet nu beoordelen of burgemeester Naafs terecht heeft geweigerd om de vergunning voor de verkoop van cannabisproducten te verlengen.