• VRU

Burgemeester bevestigt gevelbordje in Doorn

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs heeft maandag een gevelbordje voor brandweervrijwilligers bevestigd op het cultuurhuis in Doorn. Het bordje is een attentie van de Veiligheidsregio Utrecht.

De brandweerzorg binnen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wordt grotendeels geleverd door vrijwilligers. ,,De steun van werkgevers is hierbij cruciaal'', aldus de VRU in een persbericht. ,,Het komt regelmatig voor dat brandweervrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan onze inwoners. Wij zijn de werkgevers erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking daarin.''

Vanuit de VRU krijgen werkgevers een attentie als blijk van waardering voor de medewerking aan de veiligheid en om de rol als werkgever van brandweervrijwilliger(s) zichtbaar te maken. De attentie betreft een gevelbord dat zij kunnen ophangen bij hun bedrijf. Burgemeester Frits Naafs heeft maandag het gevelbordje in Doorn in het cultuurhuis/gemeentehuis Utrechtse Heuvelrug bevestigd. De gemeente heeft twee medewerkers die tevens brandweervrijwilliger zijn.

De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.