• Michiel Schaaij

Bungalow is geen monument

DOORN De vervallen bungalow langs de Dorpsstraat krijgt niet de status van gemeentelijk monument. Wethouder Rob Jorg (VVD) heeft een aanvraag daartoe door een stichting uit Zeist afgewezen. Volgens Jorg was dat besluit eigenlijk al impliciet genomen, toen het bestemmingsplan voor het terrein in 2014 werd vastgesteld. Op het terrein komen nu vier vrijstaande villa's.

Michiel Schaaij

DWARSBOMEN Voor de krakers die het oude pand sinds 2006 bewonen, lijkt het doek nu definitief gevallen. Volgens de projectontwikkelaar die de villabouw gaat realiseren, zaten de krakers zelf achter de aanvraag voor een monumentenstatus. Die zouden het als een uiterste poging zien, om woningbouw op het perceel tussen de Middenlaan en de Dorpsstraat te dwarsbomen.

POLITIE Vorige maand bepaalde het Arnhemse Gerechtshof dat de krakers van bungalow 'de Schothorst' uiterlijk half december vertrokken moeten zijn. ,,Als ze er niet vrijwillig uitgaan, dan haalt de politie ze eruit. Zo werkt dat", zegt burgemeester Frits Naafs. De krakers waren niet bereikbaar voor commentaar.