• Dumpert.nl

Brommer rijdt door school Revius Lyceum in Doorn

DOORN De eindstunt van het Revius Lyceum Doorn heeft ook dit jaar op opmerkelijke wijze de aandacht getrokken. Op de website Dumpert.nl van GeenStijl gaat een filmpje rond van een brommerrijder die -tijdens de door examenleerlingen georganiseerde 'stunt'- door het schoolgebouw heen rijdt. Een verwoede poging van een conciërge om de jongen te stoppen mocht, zo blijkt uit het filmpje, niet baten.

De video zelf is inmiddels al honderduizenden keren bekeken en ontvangt gemengde reacties. Rector Ilse van Eekelen is bekend met het filmpje, maar vindt het geen goed idee om met je brommer door school te rijden. ,,Zoals je in het filmpje ziet hebben wij hem proberen af te remmen… gelukkig maakte de brommer zoveel herrie dat iedereen hem luid en duidelijk hoorde aankomen", aldus Van Eekelen, die wel aangeeft dat het onderdeel was van een 'overigens zeer geslaagde eindstunt'. Dit jaar stond de stunt in het teken van 'old school', aangezien dit het laatste jaar is dat de scholieren verblijven in het oude schoolgebouw.

VORIG JAAR Ook vorig jaar raakte de stunt in opspraak, toen een groep van rond de vijftig leerlingen volgens de school 'de beest uit hadden gehangen' op het schoolterrein.