• FotoVanDenderen

Broer en zus Terpstra winnen Jeugdcultuurprijs

HEUVELRUG De Jeugdcultuurprijs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is zondag uitgereikt aan Fleur en Seger Terpstra van Terpstra Photography uit Maarn. De prijs werd uitgereikt door loco-burgemeester Henk Veldhuizen.

De twee winnaars krijgen als prijs 500 euro. Het oordeel van de jury van de Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug: ,,Fleur en Seger hebben prachtige foto's gemaakt. De expositie trekt meteen de aandacht. In elk beeld zit beweging en de belichting en compositie zijn heel knap gekozen, waardoor alledaagse voorwerpen in beeld worden gebracht als abstracte kunstwerken. De expositie is als zelfstandig project opgezet en professioneel vormgegeven. Daardoor straalt het geheel een stevige ambitie uit. Daarbij presenteren Seger en Fleur zich op een frisse manier als gedreven ondernemers."

Tijdens Create! Heuvelrug presenteerde een keur van talenten zich op het podium van De Binder in Leersum. De cultuurraad was onder de indruk van de kwaliteit en gedrevenheid van alle deelnemers. Twee andere kandidaten die de jury zijn opgevallen, zijn de 10-jarige DJ Bastiq en het jonge King Quartet met een nummer van Michael Jackson in een versie voor strijkkwartet.