• Kasteel Amerongen

Broederschap van de Sangers verzorgt koffieconcert

AMERONGEN Het gregoriaanse mannenkoor Broederschap van de Sangers verzorgt op zondag 15 juli het koffieconcert op Kasteel Amerongen. Er zullen vele klanken te horen zijn op de galerij.

De oudst bekende geschreven bron van de Broederschap van de Sangers uit Mook stamt uit 1743. In 1788 was de broederschap bijna te ziele, maar uiteindelijk werd een gestage neergang van het aantal leden omgezet in een opwaartse richting. De hemelse Sangers werd een hemelse beloning in het vooruitzicht gesteld. En kennelijk werkt die belofte nog steeds, want de broederschap van de Sangers uit Mook is een, momenteel, uit negentien leden bestaand Gregoriaans koor, dat de eucharistievieringen in de parochiekerk van Sint Antonius Abt te Mook opluistert.

De huidige dirigent, Wil Wijers, staat al sinds 1979 voor het koor. Een aantal keren per jaar met Kerstmis, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren worden tijdens de eucharistievieringen de gezangen samen ten gehore gebracht met het dameskoor 'Con Amore' uit Mook. Het motto van het koor luidt: ,,Qui bene cantat, bis orat´´ ofwel vrij vertaald ,,Goede muziek brengen is eigenlijk dubbel bidden´´.

Vanaf 10.30 uur is er inloop met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert zal om 11.00 uur beginnen. Volwassenen betalen 10 euro voor entree en kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.