• Archief BDUmedia

Brandweerkazerne wordt duurder

MAARN De nieuwe brandweerkazerne in Maarn wordt flink duurder en de bouw wordt vertraagd. Drie aannemers zeggen de kazerne niet te kunnen realiseren voor de beoogde bouwsom van ruim 1,5 miljoen euro. Drie andere bouwbedrijven haakten voorafgaand aan de aanbesteding al af. Volgens burgemeester en wethouders is nu 350.000 euro extra nodig. De Heuvelrugpolitiek moet daarover nog een besluit nemen.

Michiel Schaaij

Met het opgehoogde budget hoopt burgemeester Frits Naafs een hernieuwde aanbestedingsprocedure wél succesvol te kunnen afsluiten. De burgemeester wil geen concessies doen aan de duurzaamheid, het ontwerp en de kwaliteit van de nieuwe kazerne. Hij zegt de bouw met maximaal 75.000 euro te kunnen versoberen. Welke vertraging de nieuwe aanbesteding precies oplevert, is nog niet duidelijk.

SLUITING Met zwartgeblakerd cipressenhout en veel glas moet de nieuwe brandweerkazerne een bijzondere verschijning worden naast restaurant 't Vosje langs de Tuindorpweg. Zodra de huisvesting wordt opgeleverd, worden de verouderde kazernes in Maarn en Maarsbergen gesloten. Die gebouwen verkeren in slechte staat en voldoen niet langer aan de Arbo-eisen. Bovendien kan door het samenvoegen van de twee korpsen efficiënter worden gewerkt.