• Dorpsjournalist.nl

Brandbrief van mariniers

DOORN De druk vanuit het Korps Mariniers om af te zien van de verhuizing naar Vlissingen wordt steeds groter. Met een brandbrief willen meer dan tweehonderd jonge officieren defensieminister Ank Bijleveld (CDA) en staatssecretaris Barbara Visser (VVD) overhalen om de sluiting van de Doornse kazerne ongedaan te maken. De brief werd dinsdag naar buiten gebracht door dagblad De Telegraaf.

Michiel Schaaij

De mariniers schrijven geen keuze te hebben, als hun gezinnen niet mee willen verhuizen naar Zeeland. In dat geval zien ze geen andere mogelijkheid dan hun mariniersloopbaan te beëindigen. Net als de militaire vakbonden voorspellen de ondertekenaars van de brandbrief een leegloop bij het Korps. De operationele inzetbaarheid van de mariniers zou daardoor voor langere tijd afnemen.

BEZWAREN Volgens De Telegraaf blijft het ministerie officieel nog steeds volhouden, dat de verhuizing gewoon doorgaat. Donderdagochtend praat een afvaardiging van mariniers in een besloten vergadering met de vaste kamercommissie voor Defensie. De mariniers krijgen een uur om hun bezwaren tegen de kazerneverplaatsing over het voetlicht te brengen.