• Eigen foto

Boxer Urban nu ook internationaal kampioen

MAARSBERGEN Nadat de Maarsbergse afgerichte boxer Dog of the Bay's Urban van Henry Beuks uit Maarsbergen in augustus tijdens de Wereldhondententoonstelling in Amsterdam maar liefst twee grote titels bemachtigde, namelijk 'Benelux Winner 2018' en tevens definitief 'Nederlands Kampioen' werd, heeft Urban nog een titel gepakt en wel een zeer zeldzame Internationale titel.

Door beste reu overall te worden tijdens de Internationale hondententoonstelling in La Louviere (België), mag Urban, op grond van de winst op shows in meerdere landen, zich nu definitief (dat wil zeggen voor het leven) 'Internationaal Schoonheidskampioen met werkproef' noemen. Slechts vier Nederlandse boxers haalden volgens de statistieken op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Amsterdam sinds 2012 deze zeldzame titel.
De toevoeging 'met werkproef' vindt zijn oorsprong in het feit dat Urban niet alleen op shows steevast de kwalificaties '1ste plaats Uitmuntend' haalt op uiterlijk en dus bijzonder mooi is volgens de rasstandaard voor de 'Duitse Boxer' zoals het ras officieel heet, maar hij is ook afgericht voor het diploma IPO 1 (Internationaal Examen Verdedigingshond) bestaand uit de afdelingen Speuren, Gehoorzaamheid (met onder meer schotproef) en Verdedigingsdienst ook wel bekend als 'pakwerk'. Daarnaast bezit Urban de diploma's ZTP (Zware Fokgeschiktheidskeuring incl. verdedigingsdienst Duitse Boxerclub), Verkeerszekere Hond/Begeleidingshond en Uithoudingsvermogen. 

De komende maanden wordt Urban in Frankrijk voorgebracht om daar het laatst benodigde punt in het buitenland te behalen om zich naast 'Internationaal Schoonheidskampioen met werkproef' ook 'Internationaal Showkampioen' te mogen noemen. Slechts één Nederlandse boxer behaalde sinds de Raad van Beheer sinds 2012 dit soort grote kampioenen publiceert, eerder beide titels. Overigens is Urban inmiddels ook al bijna Belgisch Kampioen, echter moet hij wachten voor het laatste punt tot na juli 2019, daar er een jaar tussen het eerste kampioenschapspunt en het vierde punt (zijnde het laatste punt) moet zitten.