• Ingenious Vastgoed

'Bouwplan voor Hoofdstraat 41 is misleidend'

DRIEBERGEN Er is kritiek op de drie moderne kantoorgebouwen, die op de hoek van de Hoofdstraat en de Loolaan gebouwd dreigen te worden. Inwoner Willem Fahner vindt dat de geplande kantoren detoneren in de omgeving. ,,Driebergen verdient een meer stijlvolle entree", aldus Fahner. Afgelopen week riep hij omwonenden op, om op het nippertje nog een bezwaarschrift tegen de nieuwbouw in te dienen.

Michiel Schaaij

GEEN BEHOEFTE Twee vastgoedbedrijven uit Ede en Veenendaal willen op het braakliggende terrein aan de Hoofdstraat 41 drie kantoorvilla's bouwen. Elf jaar geleden gaf de gemeente al eens goedkeuring aan een plan voor één groot kantoorpand op het perceel. Dat werd echter nooit gerealiseerd, vooral omdat er aan grote kantoorgebouwen geen behoefte meer was. De vastgoedbedrijven denken dat drie afzonderlijke kantoorpanden beter aan de man te brengen zijn.

MISLEIDEND Fahner zegt dat het huidige plan van W&W Vastgoed en Ingenious Vastgoed onvoldoende rekening houdt met de uitstraling van de Stichtse Lustwarande. Bovendien vindt hij de projectschets van de ontwikkelaars misleidend. ,,Het terrein is te diep getekend en dat geeft geen reële voorstelling van hoe het gaat worden", aldus de Driebergenaar. ,,Omwonenden die hebben ingestemd, kregen geen 100 procent juiste voorstelling van zaken voorgehouden."

BEWAREN Volgens Fahner, die wel in Driebergen woont maar zelf geen buurtbewoner is, zou die verkeerde voorstelling een goede reden kunnen zijn voor de herziening van het bekritiseerde plan. De omwonenden kunnen tot donderdag 20 juli hun bezwaren indienen tegen de door W&W Vastgoed en Ingenious Vastgoed ontworpen kantoorgebouwen. Fahner hoopt dat een aantal buurtbewoners van die mogelijkheid gebruik zullen maken.

ALTERNATIEF Daarnaast geeft Fahner zelf een voorzetje voor een alternatief dat volgens hem beter past bij de entree van Driebergen. Hij bedacht drie gebouwen met gevels in de vorm van spitsbogen. De alternatieve kantoorpanden zouden passen op de fundamenten van het door hem bekritiseerde bouwplan en geven de dorpsentree een klassieker aanzicht.