• Archief BDUmedia

Boa's mogen de provincie in

HEUVELRUG De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van Utrechtse Heuvelrug kunnen binnenkort in de hele provincie worden ingezet. Andersom kunnen ook boa's uit andere plaatsen in de Heuvelrugdorpen gaan bekeuren.

Michiel Schaaij

Dat is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst die afgelopen week door het Heuvelrugcollege is goedgekeurd. Er bestond al een samenwerking met buurgemeente Wijk bij Duurstede.

REGIONAAL Burgemeester Frits Naafs verwacht dat de Heuvelrugboa's vooral tijdens evenementen en bijzondere handhavingsacties buiten de gemeentegrenzen aan het werk worden gezet. De burgemeester denkt niet dat een regionaal optreden van de boa's het begin van een provinciaal handhavingskorps zal zijn. ,,Maar het is wel goed om verder te kijken dan je eigen grenzen", aldus Naafs.

GROENE BOA'S Voor de groene boa's is de nieuwe samenwerkingsovereenkomst extra belangrijk. ,,Midden in het bos staan nu eenmaal geen grenspaaltjes. Met de nieuwe overeenkomst voorkomen we juridische haarkloverij over boetes", zegt wethouder Henk Veldhuizen (CDA).