• Babs Bouwman

Bijzonder lunchcafé Koek & Ei binnenkort open

DRIEBERGEN De verbouwing van het nieuw te openen lunchcafé Koek & Ei aan de Hoofdstraat is nog in volle gang. Maar vanaf medio oktober opent dit bijzondere café haar deuren, waar mensen met een beperking in de keuken en de bediening staan. De bedrijfsleiders Sebastiaan Felix en Edric Pletting gaan zorgen voor goede werkbegeleiding en een veilige werkomgeving waar de medewerkers zichzelf kunnen zijn. En voor een gastvrij en gezellig lunchcafé met goede koffie en thee, huisgemaakt gebak en lunchgerechten. Sebastiaan Felix is heel enthousiast over het project: ,,Ik ben tevreden als we een fijne plek kunnen creëren voor medewerkers, waar ze zich gewaardeerd en veilig voelen. En waar gasten genieten van de bijzondere gastvrijheid en heerlijke, met zorg bereidde, producten."

Babs Bouwman

VEILIGE LEERSITUATIE Koek & Ei is een initiatief van de Stichting FF Anders. Betrokken zorgverleners en ouders van mensen met een (arbeids)beperking richtten de Stichting op, in samenwerking met de Diaconie van de Protestantse kerk in Driebergen. Het doel is om mensen met een beperking te laten participeren in de samenleving en hun integratie met de inwoners van Driebergen te bevorderen. Want ook deze mensen hebben kwaliteiten die ze in willen zetten om een waardevol aandeel in de maatschappij te leveren.

Op dit moment zijn de voorbereidingen om het lunch café operationeel te krijgen nog in volle gang. Het samenstellen van het assortiment, het inrichten van werkprocessen, noem maar op. Ook wordt er hard gewerkt aan de werving van medewerkers met een beperking en vrijwilligers die voor de benodigde extra begeleiding kunnen zorgen. Natuurlijk moeten de medewerkers wel graag bezig zijn met koken en bakken of het leuk vinden een goede gastheer of gastvrouw zijn.

HEILIGE BOONTJES Koek & Ei wil zoveel mogelijk gaan samenwerken met lokale leveranciers die eenzelfde maatschappelijk doel nastreven. En wat de menukaart betreft: liefst zetten ze daar zoveel mogelijk biologische producten op. Allemaal van goede kwaliteit en liefst net FF anders. Zo gaan ze bijvoorbeeld koffie van het merk Heilige Boontjes serveren. Een koffieproducent in Rotterdam waar ex-gedetineerden in een oud politiebureau zelf de koffie branden.

Bij de koffie en thee worden heerlijke in eigen keuken bereide zoetigheden geserveerd. En op de lunchkaart zijn diverse hartige gerechten te vinden die door één van de kanjers van Koek & Ei wordt geserveerd. Er zijn ook plannen om een cateringtak op te zetten die kant en klare lunchpakketten rondbrengt bij bedrijven op de Heuvelrug.

FOUTEN MAKEN MAG Sebastiaan Felix vindt de Horeca een fantastische branche maar in vorige banen miste hij de zingeving in zijn werk. Bij Koek & Ei voelt hij de maatschappelijke betrokkenheid. Felix: ,,Ik vind het geweldig dat wij mensen, die voorheen moeite hadden een fijne werkplek te vinden, kunnen helpen hun talenten te ontwikkelen. En dat we ze een veilige werkplek kunnen bieden waar ze zichzelf kunnen zijn." De bedrijfsleider van Koek & Ei heeft veel zin om te starten en hij hoopt dat heel Driebergen komt kennismaken met dit bijzondere lunch café en haar medewerkers. Waar overigens best nog wel iets fout mag gaan. Want fouten moet je maken als je wilt leren.

GEZOCHT Koek & Ei zoekt medewerkers met indicatie dagbesteding. En ook vrijwilligers die, één of twee dagdelen per week begeleiding op de werkvloer kunnen geven. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op de website: www.koekeneidriebergen.nl