• Archief BDUmedia

Bibliotheek Driebergen verhuist terug naar Hoofdstraat

DRIEBERGEN Vijf jaar na de verhuizing van de Bibliotheek Driebergen naar 't Oude Postkantoor' aan de Buzziburglaan, gaat de Bibliotheek weer terug naar de oude plek, boven supermarkt Albert Heijn aan De Hoofdstraat.

Victor Schutijser

Het contract is getekend, oplettende Driebergenaren zagen dat de borden 'te huur' al zijn vervangen door borden met de tekst 'verhuurd'. Vanaf 1 november mag De Bibliotheek aan de slag in het pand. ,,Ik heb net met het team van medewerkers de eerste schets van de ruimte indeling bekeken", vertelt Renée Tiemstra, Manager van de Bibliotheek Z-O-U-T. De Bibliotheek zal de ruimte, net als nu op de Buzziburglaan, delen met het sociaal
dorpsteam.

,,De ruimte aan de Buzziburglaan is gewoon te klein. Het Sociaal Dorpsteam is uit het jasje gegroeid en zit al op meerdere locaties. Met de verhuizing terug naar De Hoofdstraat kunnen die extra locaties weg. Ook de medewerkers achter de schermen bij de Bibliotheek ZOUT zitten nu nog verspreid over diverse bibliotheken. Ook zij krijgen een bureau in Driebergen", licht Tiemstra toe.

Al met al zal de Bibliotheek na de verhuizing minder huur betalen dan nu nog het geval is. In de nieuwe opstelling krijgt het bibliotheekgedeelte ook weer meer ruimte, al is dat niet zoveel als het vijf jaar geleden was. De bureaumedewerkers verhuizen voor 1 januari 2020 naar de nieuwe plek, de datum voor de Bibliotheek volgt nog.