• Duitse Prinsen van Oranje te zien in Huis Doorn.

    Huis Doorn
  • Living History dagen WO I in mei 2015.

    Huis Doorn

Bezoekersrecord voor Museum Huis Doorn

DOORN Bijna 46.000 mensen bezochten afgelopen jaar Huis Doorn. Nooit eerder brachten in een jaar zoveel mensen een bezoek aan de woning van de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal bezoekers met 20 procent.

De groei is mede te danken aan de Dagje Weg Postcodeloterij-actie en grote evenementen als Living History in mei en de Kerstfair in december. Ruim drieduizend mensen bezochten de eerste editie van deze lifestyle-fair.

In mei 2016 vreesde Museum Huis Doorn nog voor zijn voortbestaan. De Raad van Cultuur adviseerde om Huis Doorn minder subsidie te geven. Gelukkig bracht Prinsjesdag goed nieuws voor het museum dat onder andere door 180 vrijwilligers draaiende wordt gehouden.

Naast een nieuwe editie van de Living History-dagen in mei probeert Huis Doorn met aansprekende exposities en activiteiten bezoekers te trekken. Tot en met dit voorjaar is de speciale rondleding: 'Duitse Prinsen van Oranje: op huwelijksreis door Huis Doorn' te volgen.

Deze special tour gaat over de relaties tussen de Oranjes en de Hohenzollern. Meer dan vijftig collectiestukken, door Paleis Het Loo uitgeleend aan Huis Doorn, illustreren deze relaties.

Meer informatie via www.huisdoorn.nl of tel. 0343-421020.