• Bespaartips

(Be)spaartips voor 2019!

Je hebt de nieuwsberichten inmiddels vast wel voorbij zien komen: in 2019 wordt alles weer wat duurder. Van de boodschappen tot de verzekeringen; we gaan maandelijks net wat minder overhouden dan normaal. Een mooi moment om de focus op (be)sparen te leggen. Want op welke manieren kun je nu het meeste besparen in 2019, en wat voor handige trucjes zijn er om makkelijker te sparen? We hebben allerlei handige tips voor je verzameld zodat ook jij in 2019 wat extra geld kunt besparen.

1. Overweeg de overstap
Hoewel we vaak maar al te graag bij onze huidige aanbieders blijven (overstappen is natuurlijk zo'n gedoe) is dit het moment om toch maar eens bij de buren te kijken. Zowel wanneer het gaat om je verzekeringen als om aanbieders van gas, water en licht. Zit je goed waar je nu zit, dan is het helemaal prima. Maar het is toch zeker de moeite waard om even te kijken wat andere organisaties aan aanbieders je te bieden hebben. Het zou je zomaar eens een paar honderd euro per jaar kunnen besparen. Check bijvoorbeeld de reviews over aanbieders als Energiedirect; zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je makkelijk een keuze maken. Levert de overstap je geld op? Doen!

2. Inzicht in je budget
Het vaststellen en bijhouden van je budget kan je op verschillende manieren voordeel opleveren. Zo heb je ten eerste een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven, en zie je hierdoor ook direct waar je zou kunnen besparen. Gebruik bijvoorbeeld een handige huishoudboekje app om al je financiële details overzichtelijk te bewaren. Op deze manier kun je stukje bij beetje meer vermogen opbouwen. En het beheren van je vermogen kan vervolgens onder andere bij organisaties zoals Binck Bank.

3. Slim boodschappen doen
De belastingen zijn verhoogd en hierdoor worden de boodschappen duurder. Maar dit is niet overal het geval. De Plus supermarkt is de prijzenoorlog begonnen door al haar groenten en fruit met een flink percentage in prijs omlaag te brengen. Ze beloven ook nog eens dat de prijzen zo laag blijven. Natuurlijk volgenden andere supermarkten vrij snel; dus je hoeft maar te kiezen waar je jouw boodschappen het goedkoopste kan doen.

4. Ga duurzamer wonen
Duurzaam werken, leven en wonen is natuurlijk helemaal van nu. En hoewel je hierdoor je steentje bijdraagt aan een betere leefomgeving, kan het je ook flink wat geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van zonnepanelen, het aanschaffen van een regenton, het elektrisch of hybride rijden, het overstappen op LED verlichting of het verbeteren van de isolatie in de woning.