Beroering over nieuw ecoduct

MAARN Terwijl aannemersbedrijf BAM trots naar buiten brengt dat het voor drie miljoen euro de ecopassage over de N227 tussen Maarn en Doorn gaat bouwen, weet de gemeente Utrechtse Heuvelrug officieel nog van niets. Maar wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) belooft dat de inwoners niet worden gepasseerd en alle mogelijkheden krijgen om hun zienswijze in te dienen. 

Na een provinciale informatieavond over het ecoduct over de Amersfoortseweg kreeg de gemeente weliswaar ,,een mooi schetsje" toegestuurd, maar formeel is er nog niets ingediend, zo liet Boonzaaijer vorige week op een persbijeenkomst weten. Hij verwacht dat een officiële aanvraag voor de benodigde wijzing van het bestemmingsplan niet lang meer op zich zal laten wachten. ,,Daarna kunnen wij vanuit onze verantwoordelijkheid onze inwoners gaan informeren.''

Als betrokken landgoedeigenaren hebben de gebroeders Van Notten van Huis te Maarn en het Utrechtse Landschap inmiddels bij de provincie hun medewerking aan de aanleg van de ecopassage toegezegd. Die stelt Heuvelrugwild in de gelegenheid om bij hectometerpaal 8,6 zonder kleerscheuren de andere kant van de provinciale weg te bereiken.

Overigens heeft de recente bomenkap langs de N227 ten onrechte voor beroering onder de bevolking gezorgd, zegt Boonzaaijer. ,,De bomenkap in het bos bij Stameren was al gepland en heeft niets met de aanleg van het ecoduct te maken", aldus de wethouder.