• Wethouder Gerrit Boonzaaijer

    Archieffoto BDUmedia

Benzinepomp werkt zonder vergunning

MAARSBERGEN Eén van de drie pompen van het TinQ-benzinestation aan de Woudenbergseweg is in het verleden zonder de benodigde vergunning in gebruik genomen. Het college van burgemeester en wethouders wil de bestaande benzinepomp alsnog legaliseren. Dat heeft wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) afgelopen week laten weten. Hij kon niet duidelijk maken waarom de milieuvergunning nooit is afgegeven.

BEZWAARSCHRIFT Boonzaaijer (foto) zegt wel overleg te voeren met de belangengroepering Gezond Maarsbergen over de derde TinQ-zuil. ,,Maar zoals ik het nu zie, denk ik dat de vergunning verleend moet worden", aldus de wethouder. Woordvoerder Joke van den Essenburg van Gezond Maarsbergen kondigt aan daar zeker een bezwaarschrift tegen in te zullen dienen.

UITBREIDING Volgens Van den Essenburg is legalisering van de derde TinQ-pomp de opmaat naar een uitbreiding met nog eens twee benzinezuilen. Gezond Maarsbergen zal ook die vergroting van drie naar vijf pompen aanvechten. ,,We zullen alles in het werk stellen om dit te voorkomen, want we ervaren nu al steeds meer stank- en geluidsoverlast."

VERPLAATSING Eerder dit jaar nam Provinciale Staten nog een motie aan om zowel het TinQ-station als de tegenover gelegen Shell-pomp uit het dorp te verplaatsen. Dat is een reden te meer om geen uitbreiding op de huidige locatie toe te staan, vindt Van den Essenburg. Wethouder Boonzaaijer vindt die toekomstige uitplaatsing juist een reden om de illegale pomp wel te legaliseren. ,,Daarvoor moet de papierwinkel namelijk op orde zijn", zegt hij.