Bandenpomp op zonne-energie in Utrechtse Heuvelrug

DOORN Maandagochtend 18 januari 2016 heeft wethouder milieu, Hans Nijhof, in samenwerking met de directeur van Band op Spanning, Laurens Drogendijk, de eerste duurzame autobandenpomp in de gemeente geopend. De slimme Bandenpomp staat aan de Rozenburg in Doorn en iedereen kan de Bandenpomp 24 uur per dag gratis gebruiken.

Hans Nijhof: "Meer dan de helft van alle automobilisten rijdt met te zachte autobanden. Daardoor is meer brandstof nodig en je banden slijten veel harder.

Dat is slecht voor het milieu en slecht voor je portemonnee."

Laurens Drogendijk: "Met deze slimme Bandenpomp is het voor iedereen heel gemakkelijk om ieder kwartaal gratis je band op spanning te brengen. Het touchscreen geeft precies aan wat je moet doen."

Hans Nijhof: "Je band op spanning houden is goed voor het klimaat, zorgt voor een schonere lucht én het is goed voor je portemonnee. We roepen daarom inwoners, bezoekers en onze medewerkers op veel gebruik te maken van deze pomp. Samen maken we de gemeente mooier."

Sinds eind december is de pomp al 135 keer gebruikt. Dit heeft tot gevolg dat de automobilisten samen meer dan € 4.300,- aan brandstof besparen en dat ruim 3 ton CO2 minder wordt uitgestoten. Dit is vergelijkbaar met 150 bomen die 1 jaar groeien. De Bandenpomp zelf is ook duurzaam. Hij is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie.

Op www.bandopspanning.nl is zowel het gebruik van deze Bandenpomp te zien als de locatie en gebruik van de andere in Nederland beschikbare Bandenpompen.