• Harmonie Aurora

Aurora luidt het jaar 2018 muzikaal in

DRIEBERGEN Muziekvereniging Aurora houdt op zaterdagavond 20 januari haar traditionele nieuwjaarsconcert. Tijdens deze avond zullen het opstaporkest, het harmonieorkest en de drumband spelen. Ook worden jubilarissen in het zonnetje gezet.

Danny van der Linden

Muziekliefhebbers zullen zich ook dit jaar verheugen op de muzikale kwaliteiten van de Driebergenaren. Arthur Gijzen is al twaalf jaar aan de muziekvereniging verbonden. ,,Eigenlijk kun je dit evenement beter zien als een nieuwjaarsborrel. Vrienden, familie en donateurs van Aurora komen bij elkaar voor een drankje", vertelt hij. ,,Uiteraard wordt daar ook muziek bij gemaakt."

JUBILARISSEN De muzikanten hebben voor deze uitvoering een stuk uit een operette en een klassieke polka gepland. Ook wordt het nummer 'Killing me softly' ten gehore gebracht. Dit laatste stuk wordt door het opstaporkest gespeeld.

Traditioneel worden tijdens het nieuwjaarsconcert ook de speldjes uitgereikt aan de jubilarissen van de vereniging. Dit jaar zijn het Monic Miltenburg, Gertjan Meltzer, Govert de With, Nienke Koudijs en Elna Memelink die een onderscheiding voor twaalf en een half jaar lidmaatschap mogen verwachten. Tevens bijzonder is het feit dat er op de avond meer duidelijk wordt over de verbouwingswensen die Aurora heeft. Mewis Breij gaat de aanwezigen meer vertellen over de informatieavond die later deze maand plaatsvindt. De verwachting is dat Aurora binnenkort met diverse acties ter ondersteuning aan de verbouwing naar buiten gaat treden.

GESCHIKT Volgens Arthur Gijzen is de bijeenkomst bij uitstek geschikt voor mensen die interesse hebben in de activiteiten van muziekvereniging Aurora. ,,Ik ben zelf lid geworden tijdens een nieuwjaarsconcert, al speelde ik toen al wel eens mee. We hopen zaterdag veel geïnteresseerden te mogen verwelkomen", zegt Gijzen die nog maar eens benadrukt dat iedereen welkom is. Het nieuwjaarsconcert op zaterdag 20 januari begint om 19:30 uur. De zaal is vanaf 19:00 uur geopend. Adres: De Woerd 3A in Driebergen. Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie over deze vereniging op de website www.harmonie-aurora.nl.