• Cees Keur

Archeologe in de dop graaft mee in Leersum

LEERSUM Ruim anderhalf uur kreeg Kirsten Keuning (12 jaar) uit Leersum een voorproefje op het beroep dat zij later wil uitoefenen. ,,Ik vond het ontzettend cool om dat zomaar te doen. Jammer dat het zo weer voorbij was." In vaktermen vertelt ze wat zij precies heeft gedaan, en over die ene bijzondere scherf die zij vond.

Edith Hazelzet

De passie van Kirsten voor archeologie en geschiedenis is zo groot, dat zij het bijna jammer vond de opgravingen in Leersum vorige week te missen vanwege haar schoolkamp. Haar moeder informeerde maandag bij de opgravingsput aan de Bijenkorf of er al iets gevonden was. Kirsten vertelde meteen dat zij archeologe wil worden en dat zij een werkstuk over het onderwerp had geschreven. Daarop werd zij uitgenodigd om dinsdag na school in de put te komen. ,,Ik dacht dat ik een kleine rondleiding zou krijgen, maar in plaats daarvan kreeg ik een hesje en een schep en mocht ik meehelpen."

* Lees meer over het verhaal van Kirsen en over de opgravingen in Leersum in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 2 juli