• Danny van der Linden

Appels voor treinreizigers Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN Reizigers die op maandag 27 augustus met de trein reizen tussen zes uur en half negen 's ochtends worden door ProRail verrast met een appel. Deze kleine geste wordt hen aangeboden om hen te bedanken voor het geduld en begrip tijdens de periode waarin geen treinverkeer mogelijk was in verband met werkzaamheden.

,,Reizigers hebben hier last van ondervonden", zegt omgevingsmanager Clementine Roest namens ProRail en BAM. ,,Natuurlijk kon men wel reizen doordat de Nederlandse Spoorwegen (NS) een busverbinding had aangelegd, maar we kunnen ons voorstellen dat het toch lastig was."

REGIOPRODUCTEN De appels die worden uitgedeeld komen uit de eigen regio. ,,Die kopen we bij Jan van de Grift uit Zeist", vertelt Roest. ,,We proberen overigens vaker producten in deze regio te kopen zolang we hier aan het werk zijn."

De appels worden niet alleen uitgedeeld door mensen van ProRail. Ook namens de gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug en de provincie zullen mensen aanwezig zijn om reizigers de gezonde versnapering aan te bieden. ,,Dit laat maar weer eens zien hoe goed de samenwerking tussen alle partijen is", zegt Clementine Roest. ,,Daar zijn we heel trots op."