Amersfoorts Jeugdorkest komt naar Maarn tijdens Heuvelrug Concert

MAARN Op zaterdag 19 maart van 19.45 tot 22.00 uur houdt de Lions Club Maarn-Maarsbergen het eerste Heuvelrug Concert. Een muzikaal evenement voor jong en oud in dorpshuis De Twee Marken in Maarn. Grote publiekstrekker deze avond is het Amersfoorts Jeugdorkest, dat ook het afgelopen jaar weer is uitgeroepen tot beste jeugdorkest van Nederland. Een hoofdrol is weggelegd voor Daniel van der Hoeven. Deze getalenteerde pianist won meerdere prijzen, waaronder de eerste prijs van het International Bach Concours in 2013.

Het Heuvelrug Concert biedt een hoogwaardig muzikaal evenement aan de inwoners van Maarn, Maarsbergen en omstreken. Het Amersfoorts Jeugdorkest (AJO) speelt die avond symfonieën van Beethoven, Liszt, Tsjaikovski en Suk. Het AJO bestaat uit 70 jonge musici in de leeftijd van 14 tot 24 jaar. Onder leiding van dirigent Rolf Buijs heeft het AJO diverse prijzen gewonnen en twee eigen producties gemaakt. Tijdens het Heuvelrug Concert treedt Daniel van der Hoeven op als solist. Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium, volgde masterclasses en privélessen in binnen- en buitenland, soleerde in diverse orkesten en is daarnaast ook zeer actief in de kamermuziek. Daniel komt uit Amerongen, waar hij in 1985 werd geboren.

Het Heuvelrug Concert is toegankelijk voor iedereen, en richt zich in het bijzonder op de schoolgaande jeugd en de kwetsbaren in Maarn, Maarsbergen en omstreken. Doel is om kwetsbare ouderen in de regio via muziek een bijzondere avond uit te bezorgen. Schoolgaande jeugd wordt via dit evenement in contact gebracht met (klassieke) muziek, met als doel hen te enthousiasmeren voor het maken van muziek.

Het Heuvelrug Concert wordt georganiseerd door de Lions Club Maarn-Maarsbergen. Dankzij de steun van sponsoren en donateurs kunnen zij dit concert neerzetten. Hiermee beogen zij op een bijzondere wijze een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de dorpen op de Utrechtse Heuvelrug. Het concert wordt financieel mede mogelijk gemaakt door onder meer de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De opbrengst van het concert komt deels ten goede aan de basisscholen in de regio, zodat zij daarmee muziekonderwijs kunnen aanbieden op de scholen. Nu hebben de scholen daar geen budget voor.

Lions Club Maarn-Maarsbergen rekent op ten minste 300 bezoekers voor het Heuvelrug Concert. Dorpshuis De Twee Marken wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een heuse concertzaal. Geïnteresseerden die geen vervoer hebben of slecht ter been zijn, worden door leden van de Lions Club Maarn-Maarsbergen persoonlijk voorzien van vervoer van en naar het concert.

Een kaartje kost € 10,- per volwassene en € 5,- per kind. Geïnteresseerden kunnen online hun kaarten bestellen op www.heuvelrugconcert.nl. Hier staat ook meer informatie over het programma, het orkest en de solist Daniel van der Hoeven.