• Dr. A.E. Hermansgroep Scouting Driebergen

Scouting Driebergen viert 95-jarig jubileum

DRIEBERGEN Met een reünie, een feestelijke opkomst en aansluitend een gezellig kampvuur viert Dr. A.E. Hermansgroep Scouting Driebergen haar 95-jarig jubileum. Alhoewel de vrijwilligers schaars zijn, draait de organisatie veertig zaterdagen per jaar een uitdagende opkomst voor zeker 150 kinderen en jongeren.

Tijdens de reünie op zaterdag 16 november zien veel oud-scoutingvrienden elkaar weer. Jeugdleden kunnen aan het einde van de middag hun ouders en grootouders rondleiden over het terrein waar zij wellicht ook ooit rondgelopen hebben als Bever, Welp, Scout of Explorer.

DUURZAMER Het terrein aan de Baden Powellaan is door de jaren heen weinig veranderd. Wel hebben sommige gebouwen plaatsgemaakt voor meer natuur. Ook zijn sommige gebouwen in een sterker en duurzamer jasje gestoken. ,,Onderhoud aan de gebouwen is erg belangrijk en is in die 95 jaar voornamelijk door vrijwilligers gedaan. Ook hebben de oudste jeugdleden regelmatig meegeholpen", aldus de scoutingorganisatie.

GEMENGD Waar de scoutinggroepen vroeger nog bestonden uit gescheiden jongens- en meisjesspeltakken, draaien nu alle groepen gemengd met elkaar. ,,Met een grotere groep kun je namelijk een groter spel doen in het bos of op het terrein. Daarnaast zorgen we ervoor dat er op deze manier altijd voldoende leiding aanwezig is."

DE STAM Op verzoek van oudere jeugd en leiding, is scouting Driebergen afgelopen jaar gestart met een nieuwe speltak: de Stam. Dit is een scoutinggroep voor jongeren boven de 18, die de eerste zaterdag van de maand bijeenkomt voor uitdagende spellen en andere scoutingactiviteiten. ,,De opkomsten worden georganiseerd voor- en door de leden van de Stam en de reacties zijn erg goed."

Meer informatie is te vinden op www.hermansgroep.nl