• Paul Nolens/BDU

Monumentendag in de Tabaksschuur

AMERONGEN Utrechts Landschap laat bezoekers in het weekend van 14 en 15 september op meerdere plekken in de provincie kennismaken met cultureel erfgoed en monumenten. Door heel het land zijn er dat weekend activiteiten in het kader van Open Monumentendag. Zo ook in de Tabaksschuur in Amerongen.

Het thema is dit jaar 'Plekken van plezier': naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Belangstellenden kunnen gratis een bezoek brengen aan de 5000 monumenten die aan deze dag deelnemen. Utrechts Landschap organiseert activiteiten voor jong en oud.

FIETSEN Amerongen telt vele bijzondere locaties die deelnemen aan Open Monumentendag. Zo ook Informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen, waar het Comité Open Monumentendag in samenwerking met Utrechts Landschap gratis fietsen beschikbaar stelt. Via de website van Utrechts Landschap kun je een fiets reserveren voor 14 september waarmee je langs alle evenementen kunt fietsen. Bij de fiets ontvang je een programmaboekje en een mooie fietsroute. Deze route leidt langs alle activiteiten en gaat tweemaal over de Rijn.

Ook veel molens van Utrechts Landschap zijn in het weekend van Open Monumentendag te bezoeken. De molenaars geven rondleidingen en vertellen over de werking van de molen het molenaarsambacht. Bij sommige molens zijn extra activiteiten.

Kijk voor meer informatie op de website van Utrechts Landschap of op de website van Open Monumentendag.