• Ook Amuuz is deze keer weer van de partij om hun activiteiten te promoten.

    Bron: De Proloog

Activiteiten voor hele gezin bij Uitmarkt Amerongen

AMERONGEN Het cultuur- en sportseizoen is na de zomervakantie weer van start gegaan. Reden voor De Proloog en Allemanswaard om de Amerongers te laten zien wat er komend seizoen allemaal te doen is in hun dorp. Om de avond extra aantrekkelijk te maken, zijn er verschillende aansprekende activiteiten voor jong en oud in en rondom het multifunctionele centrum.

Wilco Willemse

Al twee keer eerder konden verschillende sportieve, culturele en maatschappelijke organisaties laten zien aan de bezoekers van de Uitmarkt wat ze zoal doen. De organisatie van de Uitmarkt is in handen van Mirjam Schennach, die werkt voor De Proloog, de exploitant van Allemanswaard.

,,Wat we natuurlijk willen is dat al die clubs zoveel mogelijk geïnteresseerde mensen langs hun informatiestands en demonstraties krijgen. Daarom hebben we dit jaar ingezet op een gevarieerd en vooral leuk programma naast de activiteiten van de lokale verenigingen en organisaties.

Heel Amerongen is van harte welkom op vrijdagavond 14 september vanaf 18.00 uur."

DORPSSOEP Van buurdorp Leersum kende Schennach het succes van de Dorpssoep. ,,Eten verbindt enorm en het samen maken van soep en het vervolgens met elkaar opeten en daar heel veel mensen bij uitnodigen is natuurlijk prachtig. In Leersum draait dat nu al een paar jaar en daar is het zeer succesvol. Ik heb contact gezocht met Stichting Samen Soepen om ook in Amerongen te gaan soepen. Er is nu een werkgroepje onder leiding van Dita Haze die tijdens de Uitmarkt aftrapt met de Grote Dorpssoep. Om 18.30 uur serveren ze hun versgemaakte soep. De bedoeling is om elke maand een Grote Dorpssoep te organiseren in De Proloog."

OPEN AIR Op het plein voor Allemanswaard is tijdens de Uitmarkt 'Open Air'. Schennach: ,,We maken heel graag muziek in Amerongen. Kijk bijvoorbeeld maar naar het succes van de evenementen van Amuuz. Zij hebben komend seizoen ook weer verschillende activiteiten op stapel staan in De Proloog. Op zaterdag 22 september hebben ze als thema de TOP 2000. Tijdens de Uitmarkt spelen twee bands de sterren van de hemel. S-Tricks speelt vooral pop en rock en Danny Belanda and the Java Cat vooral het oudere repertoire. Ze zijn van zeven uur tot half tien te horen. Het Amerongse koor Voicemail is ook weer van de partij."

PROLOOG BIER Op de Uitmarkt is een speciaal plekje voor bier. Schennach: ,,Er is een biercollege van onze bierbrouwer Gulpener, een proeverij met vijf gangen. Maximaal 15 deelnemers kunnen gratis deelnemen. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar welkom@deproloog.cc.

GRATIS Deelname is geheel gratis, maar vol is vol. Ook bijzonder is dat we samen met de brouwer een eigen biertje hebben gebrouwen dat we exclusief in De Proloog gaan tappen. Tijdens de uitmarkt slaan we het eerste vat aan. Het is een fris biertje van hoge gisting. Het is echt de moeite waard om eens te komen proeven."