• Politie

Aanhouding bij vondst harddrugs in Driebergen

HEUVELRUG Gemeente, politie, Omgevingsdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Stedin hebben vrijdag een controle uitgevoerd op de Traaij in Driebergen. De controle was gericht op het naleefgedrag van ondernemers en juistheid van inschrijvingen in de basisregistratie personen (BRP). 

De gemeente meldt dat er in totaal vier horecaondernemingen en vier bovenwoningen zijn gecontroleerd. Bij één horecaonderneming klopte de vergunning niet met de praktijk. Bij drie personen klopte de basisregistratie niet en volgt nader onderzoek door de gemeente. En bij een andere horecaonderneming is harddrugs aangetroffen. Op last van de burgemeester Frits Naafs wordt deze zaak gesloten voor 12 maanden.

Bij het pand van de horecaonderneming werden goederen aangetroffen die gebruikt worden voor de handel in én het vervaardigen van drugs. Ook werden een nog onbekende hoeveelheid pillen van nog onbekende substantie aangetroffen.  Politiemedewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling zijn gestart met het testen van de pillen en inventarisatie van de goederen.

AANHOUDING Ter plekke is een 27-jarige man uit Driebergen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De recherche start een onderzoek naar zijn betrokkenheid. In verband met een onderzoek volgt een buurtonderzoek op en om de Traaij en roept de politie getuigen of personen met meer informatie op, om contact op te nemen met de recherche Zeist via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.