• Robin Utrecht

‘Nog niet nagedacht over boerkaverbod’

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs heeft nog niet nagedacht over de handhaving van het landelijke boerkaverbod. Dat zegt hij in antwoord op vragen van deze krant. ,,Ik heb er ook met de politie nog helemaal niet over gesproken", aldus Naafs. Eerder zei burgemeester Femke Halsema van Amsterdam dat ze het boerkaverbod niet wil handhaven.

Michiel Schaaij

GEZICHTSBEDEKKING Een woordvoerder van de gemeente Ede verklaarde deze week, dat die wél van plan is om handhavend op te treden als de wet in werking is getreden. De Eerste Kamer ging afgelopen juni akkoord met een wettelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding bij de overheid, in het onderwijs, openbaar vervoer en zorginstellingen.

DISCUSSIE Burgemeester Naafs denkt echter dat het probleem zich in de Heuvelrugdorpen niet zal voordoen. ,,Het is een probleem van de grote steden. Ik heb geen idee of wij hier überhaupt wel vrouwen in boerka hebben", aldus Naafs. Verder wijst hij erop dat het boerkaverbod nog niet van kracht is en dat de discussie over de handhaving daarop vooruitloopt.