Overig

HEUVELRUG De medewerkers van Nieuwsblad De Kaap en Stichtse Courant wensen u een gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar! Ook in 2020 zullen we u weer voorzien van spraakmakend, actueel en opvallend lokaal nieuws, zowel in de papieren krant als op de website als via sociale media. Veel leesplezier in het nieuwe jaar!
DOORN De SamenLoop voor Hoop Utrechtse Heuvelrug vindt op zaterdag 5 en zondag 6 september plaats op MRC Aardenburg in Doorn. De locatie werd op 30 november als primeur bekendgemaakt tijdens de winterfair in Amerongen. Daar werd de aftrap gedaan van de organisatie door burgemeester Frits Naafs en wethouder Gerrit Boonzaaijer. 
Advertorial
DOORN Even leek het erop dat Ria Bernds, eigenaresse van Divaria, de winkel moest sluiten. Via facebook en een nieuwsbrief kondigde ze de opheffingsverkoop...
MAARN De actie van ABNAmro om geldautomaten nabij woningen af te sluiten, heeft ertoe geleid dat de laatste flappentap in Maarn is dichtgetimmerd. Op een briefje dat op het hout is geplakt, geeft de bank uitleg van zaken.
VELUWE Ook zo’n liefhebber van de Veluwe en van de winter? De auteur van Winter op de Veluwe, Jeanne Dijkstra, neemt de lezer mee op een ontdekkingstocht over de Veluwe, die vooral in de winter zoveel moois te bieden heeft. De natuur is overweldigend en de sagen en legenden van vroeger lijken juist in dit jaargetijde weer meer tot leven te komen.
Advertorial
LEERSUM In Leersum vindt op vrijdag 13 december van 15.00 tot 21.00 uur de kerstmarkt plaats. Het centrum wordt dan traditiegetrouw omgetoverd door een...
DRIEBERGEN Van alle bomen in de wijk Dennenhorst blijven er maar acht staan. De 129 andere bomen moeten wijken. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) plant de gemeente ,,een kleine zestig bomen van formaat" terug in de lanen tussen de Rosariumlaan en de Akkerweg. Inwoners mogen meebeslissen over de boomsoorten die ze voor de deur krijgen.
MAARN Bij de uitreiking van de goede doelen actie bij supermarkt Plus van Schaick in Maarn afgelopen zaterdag 16 november is 5000 euro over tien goede doelen verdeeld.  Inwoners van Maarn en omgeving konden zes weken lang, door zoveel mogelijk munten te verzamelen, hun favoriete lokale goede doel steunen.
Advertorial
MAARN Zorgverleners Marco Meurs en Jelke Fokkinga wilden dat dagcentrum De Regenboog het predicaat fairtrade zou krijgen. Ze dienden een aanvraag in bij...
DOORN In de omgeving van de Vruchtengaarde in Doorn is zaterdag aan het begin van de middag een leidingbreuk ontstaan. Huishoudens in de omgeving van de Vruchtengaarde, Kersengaard en Klaver hebben last van minder of geen waterdruk. Vitens is ter plaatse voor reparatiewerkzaamheden.
AMERONGEN In de serie 'Keuken van Utrecht' van RTV Utrecht gaat Emina Zorlak op zoek naar landleven en streekproducten in de provincie Utrecht. Zo ging ze langs bij de halfjaarlijkse Grietmarkt die in Amerongen geïnspireerd is op het zeventiende eeuwse leven rond kasteel Amerongen. Inmiddels is het een combinatie van een kunstmarkt en een...
Ravensburger heeft naast heel veel legpuzzels met de mooiste afbeeldingen in allerlei formaten ook 3D Puzzels van bekende gebouwen zoals de toren van Pisa, de Eiffeltoren en de Big Ben. Leuk om te maken én leuk als vakantieherinnering! Een aantal van de 3D Puzzels is zelfs voorzien van verlichting.