• Prijsuitreiking

    KNS

Maarnse Slagerij 3e bij Lekkerste Bal Gehakt 2019

05-11-2019, 22:09 | Lezersnieuws | Diante

Maarn, 6 november 2019

 

Maarnse Slagerij 3e bij Lekkerste Bal Gehakt 2019

 

De derde prijs in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2019 is gewonnen door Maarnse Slagerij uit Maarn. Op 5 november ontving slager Gerard Hardeman de derde prijs voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op de VAS beurs in de Beursfabriek in Nieuwegein.

 

Slager Gerard Hardeman ontving de derde prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Dun en tv-presentatrice Corine Boon. Keurslager Jongmans uit Klundert is de winnaar.

Keurslager Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs in deze vakwedstrijd.

 

De keuring

Op basis van één keuring werden alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury zei over de gehaktballen van Maarnse Slagerij: “Een ambachtelijk verzorgde bal met een fijne smaak.”

 

Slager Gerard Hardeman: “Wat zijn wij trots met dit resultaat. Wij zitten in de top 3 van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland!”

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

 

Slagerij Beerens in Eindhoven
Keurslagerij De Kwant in Hank
Valk Versmarkt in Voorschoten
Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden
Vleeschmeester Beerens in Liempde
Keurslagerij van Hest in Goirle
Keurslagerij J.K. van Hoof in Udenhout

 

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

 

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

 

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Over Maarnse Slagerij
Sinds de opening van de Maarse Slagerij in 2011, staan duurzaamheid en het goede leven hoog in het vaandel. Deze slagerij werkt met streekproducten onder de naam Heuvelrugvlees. Zij zijn specialist in catering, vlees, vleeswaren, BBQ, maaltijden, hapjes, tapas, kipspecialiteiten en belegde broodjes.

 

Noot voor de redactie

 

Meer informatie via Maarnse Slagerij, 0343 444344 of e-mail info@maarnseslagerij.nl