• Bewoner Beatrix mevrouw Kothuis ontvangt de donatie van Migchel Dirksen Directievoorzitter/Algemeen Directeur at Rabobank

    QuaRijn
  • Teammanager Thea Dupon, leefpleziercoach Ilona Wakker en Activiteitenbegeleidster Willy Hallers nemen de donatie van Migchel Dirksen Directievoorzitter/Algemeen Directeur at Rabobank in ontvangst

    QuaRijn

Rabobank doneert speciale televisie voor mensen met dementie in Beatrix en Het Zonnehuis

18-11-2019, 16:03 | Lezersnieuws | Alexandra

Op 31 oktober ontving QuaRijn een donatie van € 2.000 van Rabobank Rijn en Heuvelrug voor ‘het Geheugenvenster’. Dit muziek- en beleefprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Gewone televisie geeft mensen met dementie vaak teveel prikkels.

Het Geheugenvenster is afgestemd op het dagritme van bewoners. In de ochtend zetten de programma’s aan tot activering en het programma ondersteunt ook bij natuurlijke rustmomenten met passend beeld en geluid.

Met de donatie van Rabobank Rijn en Heuvelrug kan QuaRijn een jaar lang gebruik maken van het Geheugenvenster op een woning van Het Zonnehuis en een woning van Beatrix. QuaRijn wil deze service uiteindelijk beschikbaar maken voor al haar PG cliënten. 

Leefpleziercoaches
Bij QuaRijn zijn vier leefpleziercoaches in dienst. Zij zijn altijd op zoek naar vernieuwende en passende activiteiten en middelen voor de bewoners. Begin dit jaar organiseerde leefpleziercoach Ilona Wakker een demonstraties van het Geheugenvenster binnen QuaRijn.  Medewerkers reageerden erg enthousiast op de demonstraties.