• shortlistschrijvers 2019 vlnr. Martin Boetselaar, Soraya Vink, Ingrid Hoogendijk, Marian Rijk en Ronald van der Pol

    archief de Bibliotheek Z-O-U-T

Inschrijving ‘Z-O-U-T schrijver 2020’ geopend

15-11-2019, 19:34 | Lezersnieuws | Helma

Heb jij in 2019 een boek geschreven en woon je in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude of Wijk bij Duurstede? Dan kun je je vanaf deze week aanmelden om mee te dingen naar de eretitel ‘Z-O-U-T schrijver van het jaar’. De verkiezing wordt voor de achtste keer georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. Aanmelden kan tot 1 februari via www.zoutschrijver.nl

Sinds 2012 wordt de verkiezing Z-O-U-T schrijver georganiseerd. De inschrijving levert jaarlijks rond de 20 aanmeldingen op. Dit diversiteit van de boeken is elk jaar groot. Het varieert van historische boeken, managementboeken, jeugdboeken, thrillers tot poëzie en prentenboeken.

In 2019 werd Ingrid Hoogendijk uit Driebergen gekozen tot Z-O-U-T schrijver van het jaar met haar familiegeschiedenis ‘Met ons gaat het in ieder geval nog goed’. De familie Hoogendijk krijgt in 1922 een landhuis in Oost-Pruisen in bezit. Ze maken daar het naziregime en de Tweede Wereldoorlog mee en worden in 1946 door de Russen verdreven.

De jury, onder voorzitterschap van Chantal Broekhuis wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug, maakt 5 februari de shortlist met de 5 genomineerden bekend. De feestelijke bekendmaking zal plaatsvinden op woensdag 18 maart tijdens het boekenweekfeest Boek & Bal.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.zoutschrijver.nl