• De Breul

    De Breul

Digitaal onderwijs op De Breul

20-03-2020, 16:38 | Lezersnieuws | Mustapha Esadi

Op zondag 15 maart werd bekend dat alle middelbare scholen dicht gaan in verband met het coronavirus. Ook op De Breul krijgen leerlingen de komende weken geen onderwijs meer op school. Het is daardoor een bijzondere en spannende week. Binnen twee dagen heeft het personeel van De Breul een oplossing bedacht om het onderwijs zo snel mogelijk te hervatten. De docenten geven les via een elektronische leeromgeving.

De leerlingen hebben een laptop, zodat ze meteen aan de slag kunnen. Op De Breul wordt met een studiewijzer gewerkt. Daardoor weten de leerlingen per les precies wat er gedaan moet worden. Bij de meeste vakken wordt ook al met een digitale lesmethode gewerkt, waardoor de docent de voortgang goed kan volgen. De docent is tijdens de lesuren bereikbaar om te helpen met opdrachten of te reageren op vragen. De leerlingen volgen via een livestream de uitleg van de docent, zodat de lesstof duidelijker is.

Zo worden er ondanks de sluiting van de school inspirerende en motiverende lessen gegeven. Ook bij onderwijs op afstand blijft er contact tussen mentor en leerling. Voor de zorgleerlingen is er extra aandacht. De school blijft bereikbaar om personeel, ouders en leerlingen tijdig, compleet en duidelijk te informeren.