• speuren naar diersporen met IVN

    IVN

Speuren naar diersporen

14-01-2020, 21:02 | Lezersnieuws | Jolanda

Bent u ook benieuwd welke dieren in onze bossen leven? Ga dan mee op 26 januari met de IVN wandeling diersporen op de mooie landgoederen Zonheuvel en Huis te Maarn. Hoewel veel dieren zich niet laten zien, vind je met een beetje speurwerk volop sporen van de dieren die zich in de bossen ophouden! Bij sporen wordt meestal aan pootafdrukken gedacht. Maar ook een hoopje veren, een uitwerpsel, een nest of hol, een aangevreten tak of een braakbal kunnen ons heel veel vertellen over het leven in het bos.
De wandeling gaat ook langs het nieuwe ecoduct over de N227 tussen Maarn en Doorn, waar we stil zullen staan bij de dieren die deze belangrijke schakels gebruiken tussen de versnipperde natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug.  De wandeling is gratis, duurt ca 2 uur en ook geschikt voor kinderen dus leuk voor het hele gezin! We starten om 14 uur vanaf de parkeerplaats bij Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn.
Wilt u mee met deze excursie, meld u dan aan bij jolandablom@outlook.com of kijk voor alle info op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn