Telefooncirkels: dagelijks contact en een veilig gevoel!

20-03-2020, 09:39 | Lezersnieuws | Thea Gennissen

Dagelijks contact , van mens tot mens. In deze bijzondere tijd is het fijn om contact met elkaar te hebben en het geeft een gevoel van zekerheid. Wilt u dat ook? Dan is een telefooncirkel een idee? Humanitas organiseert telefooncirkels, nu ook op Utrechtse Heuvelrug. Telefooncirkels zijn er voor mensen, die alleen en zelfstandig wonen en voor wie dagelijks contact hebben met een ander niet vanzelfsprekend is. Deelname aan een telefooncirkel biedt een contactmoment elke dag en een gevoel van veiligheid. 

Een telefooncirkel is een dagelijks belrondje tussen acht alleenwonende mensen. Er is contact van mens tot mens, gewoon om even te horen of alles in orde is. Een vaste vrijwilliger start en eindigt de cirkel elke ochtend. Komt een deelnemer niet aan de lijn, dan wordt er contact opgenomen met de door u opgegeven sleutelpersoon. 

Deelname aan een telefooncirkel is gratis.

Aanmelden of meer informatie?

Neem dan contact op met Humanitas, Thea Gennissen via 06 - 516 955 11 of via de mail: heuvelrug@humanitas.nl

U kunt meer hierover lezen op de website: www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug/

Wij zijn ook hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met deze telefooncirkels. Een vrjwilliger belt een week in de vier weken: elke ochtend tussen 08.30 en 09.00 uur. Dit is ongeveer 4 uur per maand. 

Daarnaast zijn we ook op zoek naar een coordinator voor de cirkels waarin het organiseren van de cirkels de belangrijkste taak is, zoals het opstellen van de roosters.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij een telefooncirkel van Humanitas kun je ook contact opnemen met Thea Gennissen, 06 - 516 955 11