• Coördinator of coach: iets voor u?

    Prima Perspectief

Coördinator en coaches gezocht voor Fietsenwerkplaats in AZC-Leersum

13-03-2020, 16:10 | Lezersnieuws | André Droogers

Eind vorig jaar opende burgemeester Naafs een Fietsenwerkplaats in het AZC in Leersum. Voor de bewoners is de fiets onmisbaar omdat het AZC in de bossen ligt, op afstand van de winkels in Doorn en Leersum. Een bezoek aan de supermarkt wordt met de fiets een stuk gemakkelijker.

Intussen blijkt de Fietsenwerkplaats een succes. Twee middagen per week zijn drie bewoners als amateur-fietsenmakers er bezig. Tientallen geschonken fietsen zijn opgelapt en voor een habbekrats aan bewoners verkocht. Verder kunnen fietsen van bewoners er gerepareerd worden.

De Stichting Prima Perspectief, initiatiefneemster van de Fietsenwerkplaats, zoekt een vrijwilliger als coördinator voor dit project. Deze persoon neemt het project onder haar of zijn hoede en is eindverantwoordelijke. Het gaat vooral om het organiseren van het werk en het begeleiden van de fietsenmakers en hun coaches. De coördinator zorgt voor de bestellingen en de financiën. Ook worden de contacten met het AZC behartigd.

Daarnaast is er behoefte aan enkele coaches. De sfeer in de werkplaats heeft hun aandacht. Zij staan de amateur-fietsenmakers bij met raad en daad en steken ook zelf de handen uit de mouwen. Een coach is eens in de twee weken een middag beschikbaar.

De volledige profielen van zowel de coördinator als de coaches zijn te vinden op de website van Prima Perspectief: https://primaperspectief.nl/. Meer informatie is te verkrijgen bij Willy Marks van Prima Perspectief, 06-80165980; info.primaperspectief@gmail.com .