• 45e Hofhouding

    Sandra van Dam

Carnavalsstichting De Sparrenarren presenteert 45ste Hofhouding

10-11-2019, 20:13 | Lezersnieuws | Carola

Afgelopen zaterdag 9 november is in de Leuterie onder toeziend oog van burgemeester Frits Naafs de nieuwe Hofhouding van Carnavalsstichting de Sparrenarren gepresenteerd. Prins Leon XLV, Prinses Annelies en Adjudant Rob hebben dit jaar de leus ‘Leef nu het kan’ geïntroduceerd. Hiermee willen zij met iedereen alles eruit halen wat erin zit dit carnavalsseizoen, dus mis het niet!

Al weken was Driebergen-Rijsenburg in de ban van deze nog onbekende Hofhouding. Diverse leden van de Carnavalsstichting en daarbuiten kregen een geheimzinnige uitnodiging om naar de Prinsverkiezing te komen. Gelukkig is aan al het rumoer nu eindelijk een einde gekomen nu Prins Leon, Prinses Annelies en Adjudant Rob als 45e Hofhouding der Sparrenarren zijn gepresenteerd.

De Hofhouding in het kort

Prins Leon XLV (in het dagelijks leven Leon Drabe) is in Zeist geboren en getogen, maar woont inmiddels alweer vele jaren in Driebergen. Hij is getrouwd met Rachida en samen hebben zij 2 dochters. Leon is in het dagelijks leven creatief vormgever. Deze kwaliteiten past hij dan ook toe binnen de carnavalsstichting in de commissie Pers & Publiciteit. Prinses Annelies (de Mol) is getrouwd met Rogier en ook zij hebben 2 dochters. Tijdens het carnaval is Annelies altijd aanwezig met een vaste club vrienden, genaamd de Jagernarren. Haar man, dochter en vele vrienden zijn haar al voorgegaan in een eerdere (jeugd)hofhouding, maar nu is het eindelijk haar beurt. Adjudant Rob (van de Berg) is ook geen onbekende in carnavalsland, is het niet dat hij vaak achter de schermen (lees: aan de bar) meegeniet van het feestgedruis. Rob is getrouwd met Nel en ook zij hebben, net als de Prins en Prinses, 2 dochters. Is het niet dat die dochters inmiddels al 4 kleinzonen hebben voortgebracht!

Jeugdprinsverkiezing

Carnaval is voor iedereen. Daarom is er ook een Jeugdhofhouding die actief scholen bezoekt en uitstapjes maakt voor een lach op het gezicht van inwoners van verschillende tehuizen en zorginstellingen in Driebergen en omstreken. Dit doen zij samen met een groep enthousiaste jongens en meisjes die samen de Sparrakkers en Sparriekes vormen. De bekendmaking van hun Jeugdhofhouding is dit jaar op zaterdag 16 november vanaf 15.00 uur 's tot 's middags 17.00 uur in de Leuterie (clubgebouw van Rugbyclub de Pink Panthers) .

Benieuwd naar onze overige activiteiten? Zie de website: www.sparrenarren.nl.