• fam. de Vries in de Keukenhof

    Willem van Cappelle

Zonnebloem bestaat zeventig jaar

27-05-2019, 11:21 | Lezersnieuws | agnes

Waarschijnlijk is het u niet bekend maar het is alweer 70 jaar geleden dat de presentator bij de KRO, Alex van Wayenburg de Zonnebloem heeft opgericht voor mensen met een fysieke beperking.  De Zonnebloem is vooral bekend vanwege de boottochten die ze al vanaf het begin georganiseerd heeft. Maar wat niet bekend is is dat de Zonnebloem veel meer deed en doet voor mensen met een fysieke beperking. Jarenlang had je de actie Zon in de Schoorsteen waarbij met Sinterklaas gasten verrast werden met cadeaus van de Zonnebloem. Deze actie is al begonnen in 1946 met zo’n 900 pakjes en er werden in 1980 ruim 80.000 pakjes bezorgd bij zieken thuis en in ziekenhuizen.

In 1968 werd het eerste schip te water gelaten dat speciaal was ingericht voor dagtochten en dat plaats bood aan 100 gasten.

Op 7 november 1969 was de eerste trekking van de Nationale Loterij van de Zonnebloem met als hoofdprijs een DAF 44. Deze loterij bestaat nog steeds en u kunt tot eind september loten bestellen op de website van de Zonnebloem. Een groot gedeelte van het lotengeld komt ten goede aan onze plaatselijke afdeling. U kunt ze ook hier in het dorp kopen op de Outletmarkt op 6 juli waar wij aanwezig  zijn.

De afdeling Driebergen van de Zonnebloem bestaat nu al ruim 40 jaar en heeft in het kader van het 70 jarig bestaan van de Vereniging wensen van gasten geïnventariseerd en wil deze graag uitvoeren, zonder dat de gasten daarvoor hoeven te betalen. Dit houdt in dat er geld nodig is om deze wensen in te kunnen willigen. Het gaat vaak niet eens om hele grote  maar wel belangrijke wensen voor de gasten zoals daar zijn: een dagje naar zee, de dierentuin, de molens, een vriendin ontmoeten, kersen of poffertjes eten. Het kan niet zo moeilijk zijn om deze wensen uit te voeren.

Daarom willen wij u langs deze weg vragen of u bereid bent om ons eenmalig te sponsoren zodat wij onze gasten kunnen verrassen in dit jubileumjaar en hun wensen  kunnen vervullen. Mocht u bereid zijn dit te doen, kunt u uw schenking overmaken op rekeningnummer NL95RABO0395264227 t.n.v. Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Driebergen onder vermelding van: sponsoring wensen jubileum met eventueel vermelding van uw naam en adres.

De gasten zullen u zeer dankbaar zijn voor uw financiële bijdrage.

Wilt u gast of vrijwilliger van de Zonnebloem worden, bent u ook van harte welkom en kunt u zich  wenden tot onze secretaris Annerie Pagnier tel. 513151.