• RK kerkkoor Sint Gregorius Magnus

    Henk Groenewegen

Zingen is goed voor lichaam en geest

18-04-2018, 21:54 | Lezersnieuws | Georgette

Kent u Sint Gregorius Magnus ofwel SGM? Het SGM is een gemengd katholiek kerkkoor dat verbonden is aan de Sint Petrus’ bandenkerk aan het Kerkplein in Driebergen-Rijsenburg, welke onderdeel is van de St. Maartenparochie.

Het koor bestaat al bijna 135 jaar. Daar zijn we enorm trots op. Sommige van onze koorleden zijn al meer dan 20 jaar lid. Dit zegt wel wat over de saamhorigheid en de sfeer in ons koor. Maar het betekent ook dat de gemiddelde leeftijd van de koorleden wat aan de hoge kant is. Daarom willen wij nieuwe leden werven: voor de nodige verjonging en omdat we heel graag in de toekomst ook ons 150-jarig bestaan willen vieren.

Het SGM zingt Nederlandse maar ook mooie Latijnse 4-stemmige missen van beroemde componisten zoals Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Gounod en Jacob de Haan. Ook staan er vele Nederlandse-, Engelse-, en Duitstalige liederen op ons repertoire. Er wordt serieus gerepeteerd maar een grapje tussendoor moet ook kunnen. De koffie/thee pauzes worden gebruikt om bij te praten en eventueel een jarige toe te zingen.

We hebben een inspirerende dirigent Marina Kaldeway en Hans van Duren begeleidt al jaren het koor op orgel. Gemiddeld wordt er één dienst in de maand door het koor ondersteund. We proberen het einde van het seizoen (voor de zomervakantie) leuk af te sluiten met een uitje of een gezellige avond waar iedereen aan mee kan doen. Het koor is niet alleen bezig met zingen maar vervult ook een sociale functie.

Wilt u eens kijken of dit koor bij u past? U bent van harte welkom op een repetitieavond. We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiecentrum naast de Sint Petrus’ banden kerk. De leden van het koor verwelkomen u met een warm hart om samen een heerlijke zangavond te beleven. Het is wetenschappelijk bewezen: “zingen is goed voor lichaam en geest”; dus waarom zult u niet komen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trudy Vijverberg-Groenewegen, telefoonnummer: 0343-531107 of stuur een mailtje naar sgmkoor@gmail.com