• Workshop Puur Bouillon is onderdeel van soepwedstrijd De Gouden Soeplepel

    Samen Soepen
  • Puur Bouillon

    Samen Soepen

Workshop Puur bouillon is onderdeel van soepwedstrijd De Gouden Soeplepel

14-10-2017, 17:00 | Lezersnieuws | Anne-Marie Zwanink

Donderdag 26 oktober is van 19:00 tot 21:00 uur de workshop Puur bouillon in de Proloog in Amerongen.

Chef Wim Giessen neemt de deelnemers tussen 19:00 en 21:00 uur mee in de wereld van de échte bouillon.

Wat is er nodig voor een echte groente-, vis- en vleesbouillon?

Ter plekke maakt hij samen met de deelnemers één

van deze bouillons om te proeven. Ook wordt er een heerlijk herfstkruidenbotertje met kruiden van tuinderij Ganzert. Mirjam van Schennach van De Proloog maakt zelf bouillonpoeder gemaakt van pure ingrediënten, ze deelt hoe ze dat doet. Aan het eind van de workshop krijgen de deelnemers alle recepten mee naar huis.

Kom ook naar de workshop Puur bouillon met lokale ingrediënten bij De Proloog en je maakt de heerlijkste soepen, ook als de bouillonblokjes uit de winkel op zijn. Deelnemers aan de workshop krijgen van tevoren de uitzending over bouillon, van het KRO-NCRV-programma Keuringsdienst van Waarde, toegestuurd.

De workshop start met een blinde proeverij van verschillende munttheeën gemaakt met verse chocolademunt, gembermunt, citroenmunt. Een smaakfeestje in je mond!

De workshop Puur bouillon is onderdeel van de soepwedstrijd De Gouden Soeplepel; een verbindende soepwedstrijd voor alle inwoners en organisaties in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Aanmelden voor de workshop Puur Bouillon, of voor deelname aan de wedstrijd op 19 januari, kan via een email naar goudensoeplepel@gmail.com. Ook mensen die niet aan de wedstrijd meedoen zijn van harte welkom bij de workshops.

Meer informatie: www.goudensoeplepel.nl

Eigen bijdrage € 5,- inclusief de proeverij van munttheeën en een kom heerlijke bouillon.