• Woning te koop

    Frank Slooten
  • Woning te koop

    Frank Slooten

Woningmarkt een van de belangrijkste onderwerpen voor provinciale verkiezingen

01-02-2019, 16:47 | Lezersnieuws | Frank

Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Met 8 kandidaten uit de Utrechtse Heuvelrug op de lijsten van de politieke partijen belooft het een tijd van politieke debatten te worden. Na een rondgang langs de partijprogramma’s lijkt de woningmarkt één van de belangrijkste onderwerpen te zijn. Voor de Heuvelrug een belangrijk onderwerp, uit eerdere berichtgeving van deze krant blijkt dat er bijvoorbeeld een groot tekort aan woningen voor starters en ouderen is.

Frank Slooten (32), kandidaat namens de PvdA herkent de problemen op de woningmarkt. “Ik zie een groot tekort aan betaalbare woningen in de provincie Utrecht, ook op Utrechtse Heuvelrug wordt wonen onbetaalbaar. Vooral de jonge en oudere inwoners hebben daar last van, starters- en seniorenappartementen worden nauwelijks gebouwd. Neem nu het kavel aan de dorpsstraat in Doorn, een geweldige plek voor een aantal appartementen. Helaas gaan die daar niet gebouwd worden.”   

Eén van de belangrijkste taken van de provincie is de inrichting van de ruimte. Minder bekend is dat de provincie ook zorgt voor een goede bereikbaarheid van de steden, dorpen en het platteland. Deze onderwerpen worden waarschijnlijk onderwerp van debat. De eerste debatten worden in de eerste week van maart verwacht. 

 

------

Alinea 1 https://nieuwsbladdekaap.nl/deel-je-nieuws-artikel/heuvelrug-wonen-bouwt-34-appartementen-voor-starters-aan-de-hoofdstraat-0

Alinea 3 https://www.provincie-utrecht.nl/organisatie/doet-provincie/