• Henry Zumbrink @ Spa Francorchamps

    Hans van Vleuten
  • Henry Zumbrink @ Spa Francorchamps

    Hans van Vleuten

Wisselvallig weekend voor Zumbrink op Spa Francorchamps

11-10-2016, 12:40 | Lezersnieuws | Nathalie Voorn

Afgelopen weekend streek het Supercar Challenge veld neer op het prachtige circuit van Spa Francorchamps in België. Hoewel het circuit als favoriet op het lijstje van Henry Zumbrink staat, bracht het weekend maar deels succes voor de snelle rijder. Ondanks de nodige perikelen tijdens het weekend, wist hij toch een tweede positie te behalen tijdens de eerste race op zaterdag. Hiermee staat hij nog steeds op de tweede plaats in het kampioenschap, welke Zumbrink hoopt te verzilveren tijdens de Finaleraces in Assen over twee weken.

Kwalificatie

De kwalificatie op zaterdag werd op een opdrogende baan gereden, waardoor Zumbrink deze op regenbanden verreed. Het probleem van vrijdag bleek nog te bestaan, maar de snelle rijder wist toch een derde tijd te rijden, wat toch positief was voor de rest van het weekend.

Race één:

De eerste race werd verreden op zaterdag. Met zijn derde starttijd, wist Henry de eerste bocht op deze positie door te komen. Tijdens het eerste deel van de race wist hij een mooi gevecht aan te gaan met de rijder op de tweede positie en lag tot aan de verplichte pitstop op de tweede positie. Na de pitstop wist hij de leiding in de race over te nemen, waarna er iets afbrak aan de snelle wagen. De auto had vooraan schade, waardoor Zumbrink voorzichtiger moest gaan rijden. Hij kon echter wel de tweede positie verdedigen en de race op deze positie te eindigen.

Race twee:

Op zondag werd de tweede race verreden op het nostalgische circuit in de Ardennen. Het team dacht de problemen aan de wagen te hebben verholpen, maar dit bleek tijdens de race toch weer de kop op te steken. Na twee ronden raakte de bodem van de wagen weer het asfalt en de wagen raakte uit balans. Deze was dan ook niet meer veilig en goed te besturen. Bovenop dit probleem kreeg Henry ook nog een lekke band, waardoor hij met zijn team besloot de race te staken. Het was niet veilig de race uit te rijden met zulke problemen aan de wagen, op een circuit waar regelmatig 250-280 km/u gereden wordt.

Zumbrink over zijn raceweekend op Spa Francorchamps: "Al met al was het een pechweekend, we hadden veel problemen met de wagen. Maar ondanks alles heb ik toch het podium gehaald tijdens de eerste race op zaterdag. Dit biedt veel perspectief voor de Finaleraces op Assen over twee weken. Ik sta tweede in het kampioenschap en wil dit in Assen behouden. Al met al zou dit een mooi resultaat zijn voor een afwisselend seizoen, dus duimen maar!"